国产高潮人妖99视频_国产精品九九九国产盗摄蜜臀_国产一区二区天天看片_国产精品无码AV无码_不卡的av帝国在线一区二区

您當(dāng)前位置: 唯學(xué)網(wǎng) » 英語培訓(xùn) » 試題專題

2011年6月全國大學(xué)英語六級(jí)考試真題及答案(3)

來源:唯學(xué)網(wǎng)•教育培訓(xùn)(www.printpiter.com)  【唯學(xué)網(wǎng) • 中國教育電子商務(wù)平臺(tái)】 加入收藏

篇章類型及提要:社會(huì)現(xiàn)象,經(jīng)濟(jì)相關(guān)

聽力點(diǎn)睛:

本文介紹了在總體市場經(jīng)濟(jì)不景氣的前提下,旅游業(yè)異軍突起現(xiàn)象及其前因后果。文章開篇就介紹總的社會(huì)背景是各種不景氣前提下,外出旅游成為人們的選擇之一,緊接著以一個(gè)例子來證明。然后旅行社相關(guān)的權(quán)威人物的話語中更是證明目前旅游業(yè)正風(fēng)頭正勁。文章中出現(xiàn)的金融詞匯,人名、地名及職務(wù)名稱,如investment, investment, Namibia, Namibia, managing director of the U. K. tour operator Explore等。一定程度上會(huì)讓考生覺得頭疼,且分散注意力。這就需要考生有一定對(duì)重要信息的提取能力。人名、地名及職務(wù)名稱等聽過有個(gè)印象就好,不必過于糾結(jié)。

精剖細(xì)析:

26. According to the speaker, why are some people willing to spend their money on travel these days?

答案:B)They think travel gives them their money's worth.

解析:推斷題。本題問如今一些人愿意把錢花在旅游上的原因。第一題通常從聽力開頭去定位答案。文章第一句"Everyone is looking for a good investment", 緊接著說明但如今股票市場,貨幣投資和公司都不太景氣(crashing),一些人就發(fā)現(xiàn)旅行不失為一個(gè)不錯(cuò)的“投資”,( taking the trip of a lifetime is actually a smart move) 這錢花得也值。

27. What is Tselana Travel planning to do, according to its founder?

答案:D) Launch a new program of adventure trips.

解析:細(xì)節(jié)題?吹絋selana Travel直接鎖定目標(biāo),且聽力中也給出了"planning to introduce..."排除其他選秀。 旅游業(yè)興盛起來,那么相應(yīng)的旅行社等必然會(huì)采取措施,爭取吸引客戶獲得經(jīng)濟(jì)利益。所以聽的時(shí)候我們要格外注意,要對(duì)旅行社的行為要注意聽。p

28. According to Ashley Toft, managing director of Explore, what is changing now with regard to travels?

答案:B) The way people travel.

解析:細(xì)節(jié)題。關(guān)鍵詞"Ashley Toft"和"changing",考生容易選C選項(xiàng),因?yàn)檫@個(gè)Ashley Toft也提到了last-minute bookings數(shù)字的增長。但是一定要把文章聽完,最后給出了"Travel has become a necessity. It's just how we travel that is changing." 2個(gè)選項(xiàng)一對(duì)比,B選項(xiàng)更為合適。 The way people travel和how we travel用到了同義替換。也再次說明,聽力首尾都是聽力?嫉闹攸c(diǎn)區(qū)域,不可掉以輕心。

Passage Two

聽力原文

Somehow the old male and female stereotypes no longer fit. Men and women in this country haven’t been fulfilling their traditional roles for some time now. And there seem to be fewer and fewer differences between the sexes. For instance, even though more women than men are still homemakers without paying jobs, women have been taking over more responsibility in the business world, earning higher salaries than ever before and entering fields of work that used to be exclusively male areas. At office meetings and in group discussions, they might speak up more often, express strong opinions and come up with more creative and practical ideas than their male colleagues. Several days ago, my 23-year-old daughter came to me with some important news. Not only had she found the highest paying job of her career, but she’d also accepted a date with the most charming men she’d ever met.

“Really?”, I responded,” tell me about them.”

“Receptionist in an attorney’s office and a welder at a construction site.” She answered in a matter-of-fact way. The interesting thing is my daughter’s date is the receptionist and my daughter is the welder. The old stereotypes of men’s and women’s work have been changing more quickly than ever before, except perhaps in my own marriage.

“Who's going to mow the lawn? ” I asked my husband this morning.

“Oh, I will,” he answered politely. ”That's men's work. ”

“What?” Irritated, I raised my voice. “That's a ridiculous stereotype. I'll show you who can do the best job on the lawn.”

The work took 3 hours and I did it all myself.

Questions 29 to 32 are based on the passage you have just heard.

篇章類型及提要:社會(huì)現(xiàn)象,兩性關(guān)系

聽力點(diǎn)睛:

本文介紹作者對(duì)男女關(guān)系的老套傳統(tǒng)觀念持質(zhì)疑態(tài)度,并舉例證明其觀點(diǎn)。本文難詞不多,2個(gè)例子也以對(duì)話為主,所以難度適中。文章第一句"Somehow the old male and female stereotypes no longer fit. "非常直白的表明了作者的觀點(diǎn)。文章難度不大的,題目往往會(huì)比較討巧,所以一定不能放松警惕。題目中的以推理為主的題目會(huì)相對(duì)比較多。

精剖細(xì)析:

29. What is the speaker mainly talking about?

答案:B) The changing roles played by men and women.

解析:主旨題。主要考察考生對(duì)主旨的理解。注意這里A選項(xiàng)容易讓人混淆。首句中的old stereotypes會(huì)誤導(dǎo)考生去選A。但A選項(xiàng)并不完整。文章不是講老套傳統(tǒng)的男女觀念。而是對(duì)此的一個(gè)質(zhì)疑,傳統(tǒng)男女的角色正在不斷改變。這也是六級(jí)做題的一個(gè)技巧。選項(xiàng)中出現(xiàn)和文章有關(guān)的重點(diǎn)單詞,并不一定就是答案。選項(xiàng)還是都得仔細(xì)閱讀。

30. What might women do at office meetings nowadays according to the speaker?

答案:A) Offer more creative and practical ideas than men.

解析:細(xì)節(jié)題。此題不難,關(guān)鍵詞"office meetings',文章中直接給出了"they might speak up more often, express strong opinions and come up with more creative and practical ideas than their male colleagues."排除其他選項(xiàng)。

31. Why did the speaker mow the lawn herself that morning?

答案:C) To show that women are capable of doing what men do.

解析:推斷題。題目問主人公為什么要自己來修整草坪。文章最后是以一段對(duì)話體現(xiàn)。此題需要簡單推理。首先主人公很明確的表示自己認(rèn)為傳統(tǒng)男女的關(guān)系及角色扮演正在不斷改變,女性可以做好傳統(tǒng)觀念里男人應(yīng)該做的事。 自己女兒就是一個(gè)很好的例子,是焊接工(welder),而女兒男友則是律師事務(wù)所的前臺(tái)接待。那么必然推斷出作者本身自己的行為舉止也是貫徹自己的這一想法。推斷選C,排除其他選項(xiàng)。

Passage Three

聽力原文

Florence Hayes is a journalist for the Green Ville Journal, the daily newspaper in town. Specifically she covers crime in the Green Ville area. This responsibility takes her to many different places every week——the police station, the court and the hospital. Most of the crimes that she writes about fall into two groups: violent crimes and crimes against property. There isn’t much violent crime in a small town like Green Ville, or at least not as much as in the large urban areas. But assaults often occur on Friday and Saturday nights, near the bars downtown. There’re also one or two rapes on campus every semester. Florence is very interested in this type of crime and tries to write a long article about each one. She expects that this will make women more careful when they walk around Green Ville alone at night

Fortunately, there were usually no murders in Green Ville. Crimes against property make up most of Miss Heyes’ reporting. They range from minor cases of deliberate damaging of things to much more serious offenses, such as car accidents involving drunk drivers or bank robberies but Florence has to report all of these violations from the thief who took typewriters from every unlock room in the dormitory to the thief who stole one million dollars worth of art work from the university museum. Miss Hayes enjoys working for a newspaper but she sometimes gets unhappy about all the crime she has to report. She would prefer to start writing about something more interesting and less unpleasant such as local news or politics, maybe next year

Florence Hayes

Green Ville

篇章類型及提要:

聽力點(diǎn)睛:

本文主要從Florence Hayes,一位來自Green Ville Journal的記者的工作揭示Green Ville的治安狀況。難詞不多,難度適中,難詞主要是對(duì)犯罪類詞匯的,如violent crimes, crimes against property, rape, robbery等,考生平時(shí)閱讀及詞匯學(xué)習(xí)一定要各種類型都涉及一點(diǎn),掌握一些基本的專業(yè)詞匯。其次這類從一個(gè)人的角度去看的文章,既要注意文中主人公的主觀態(tài)度,也要關(guān)注客觀事實(shí)。題目很可能把2者混淆起來考查考生。

精剖細(xì)析:

32.What is Florence Hayes’ main responsibility as a journalist?

答案: B)Reporting criminal offenses in Greenville.

解析:問女主人公作為記者的主要工作職責(zé)。題目比較簡單。文章開頭就給出"Specifically she covers crime in the Green Ville area." 且后面文章都是介紹女主人公報(bào)道的也都是鎮(zhèn)上發(fā)生的犯罪行為。A和C選項(xiàng)范圍大了,D選項(xiàng)范圍有小了。只有B選項(xiàng)正確。

33.What does the speaker say about security in Greenville?

答案:D)It has fewer violent crimes than big cities.

解析:細(xì)節(jié)題。4個(gè)選項(xiàng)乍看都是和小鎮(zhèn)治安有關(guān)。需要一個(gè)一個(gè)去排除。A選項(xiàng)文章并沒有給出小鎮(zhèn)以前和現(xiàn)在的治安狀況對(duì)比,排除。B選項(xiàng),文章的確提到了rapes,但是并沒有提及在downtown areas的情況,且Greenville是個(gè)鎮(zhèn)。C選項(xiàng)assaults常發(fā)生在near the bars downtown不是school campuses。如果做題時(shí)沒做好筆記,關(guān)注好細(xì)節(jié),很容易選錯(cuò)。

34. What do we learn about crimes against property in the Green Ville area?

答案:A) There are a wide range of cases.

解析:細(xì)節(jié)題。關(guān)鍵詞是"crimes against property",最后部分的聽力中有"Crimes against property make up most of Miss Heyes' reporting."說明在Florence負(fù)責(zé)的犯罪行為中,和財(cái)產(chǎn)有關(guān)的占了大部分(make up組成)。說明這種犯罪率比較高。A選項(xiàng)適合。C選項(xiàng)乍看像是答案,但文中并給出該類案件正在不斷升級(jí)。排除。

35. What would Florence Hayes prefer to do?

答案:A) Write about something pleasant.

解析:此題聽到prefer就知道答案應(yīng)所鎖定于聽力最后。聽力已經(jīng)很明顯給出"She would prefer to start..." C和D沒有提到。B選項(xiàng),文中的確提到了local news or politics,但這只是她可能想要做的事情的舉例而已,并不是非常明確就一定要去做。"omething more interesting and less unpleasant"表明應(yīng)該選A。

Section C Compound Dictation

聽力原文

In America, people are faced with more and more decisions every day, whether it’s picking one of thirty-one ice cream flavors, or deciding whether and when to get married. That sounds like a great thing, but as a recent study has shown, too many choices can make us confused, unhappy, even paralyzed with indecision. ‘That’s particularly true when it comes to the work place’, says Barry Schwartz, an author of six books about human behavior. Students are graduating with a variety of skills and interests, but often find themselves overwhelmed when it comes to choosing an ultimate career goal. In a study, Schwartz observed decision-making among college students during their senior year. Based on answers to questions regarding their job hunting strategies and career decisions, he divided the students into two groups:maximizers, who consider every possible option, and satisficers, who look until they find an option that is good enough. You might expect that the student who had undertaken the most exhausted search would be the most satisfied with their final decision, but it turns out that’s not true. Schwartz found that while maximizers ended up with better-paying jobs than satisficers on average, they weren’t as happy with their decision. The reason why these people feel less satisfied is that a world of possibilities may also be a world of missed opportunities. When you look at every possible option, you tend to focus more on what was given up than what was gained. After surveying every option, a person is more acutely aware of the opportunities they had to turn down to pursue just one career.

36 flavors 37 confused 38 particularly 39 behavior 40 variety 41 overwhelmed 42 senior 43 strategies 44 who had undertaken the most exhausted search would be the most satisfied with their final decision 45 why these people feel less satisfied is that a world of possibilities may also be a world of missed opportunities. 46 a person is more acutely aware of the opportunities they had to turn down to pursue just one career.

36-46解析:

本次的復(fù)合式聽寫講的是決策的問題。現(xiàn)代人面臨著越來越多的決策,但是太多的選擇會(huì)給人帶來很多負(fù)作用。Barry Schwartz對(duì)大學(xué)畢業(yè)生的決策做了觀察實(shí)驗(yàn),把學(xué)生分為兩類決策者:滿足者和最大化者。研究發(fā)現(xiàn)決策最大化者盡管普遍比滿足者獲得薪水高,但是卻并不對(duì)他們的決策感到開心。 這次的復(fù)合式聽寫稍微有些難度。需要注意的是需要加s的詞flavors和strategies,在填寫單詞的時(shí)候要注意單復(fù)數(shù)。另外還有2個(gè)要填過去式或過去分詞。此外,behavior的英式和美式拼寫都可以。 這次寫的三句句子中第一句后半句比較簡單,除了注意單詞exhausting不要寫成exhausted之外,后一句很快就可以寫出來。第二句why these people feel less satisfied is that a world of possibilities might also a world of less opportunities這句比較長,但是結(jié)構(gòu)比較簡單,單詞也不難,考生要注意。第三句分為兩部分,后半部分一個(gè)定語從句。前半句重點(diǎn)搭配為be aware of,后半句的turn down和pursue都是考生應(yīng)掌握的詞匯。

Part IV Reading Comprehension (Reading in depth)

Section A

Questions 47 to 51 are based on the following passage.

答案:

47. what is in your boss's mind

48. challenging our boss's authority

49. possible consequences

50. be proposed and reviewed

51. confrontations

47-51解析:

點(diǎn)評(píng):本篇文章主要講的是說no的技巧;如何向你的上司說no?如何對(duì)你的同事說no?

47題問的是“我們應(yīng)當(dāng)找出…,而不是直接對(duì)你的老板說no”;解此題,我們可以定位到文章的第三段The first rule of saying no to the boss is don’t say no. She probably has something in mind when she makes suggestions, and it’s up to you to find out what. 這句話說的是“老板在做建議的時(shí)候通常是她的腦子里已經(jīng)有了一些想法了,而你應(yīng)該做的就是找出這些想法。”所以應(yīng)該填“what is in her mind.”

48題明確指出提問的是作者的第二條警告;回到原文The second rule is don’t raise the stakes by challenging her authority. That issue is already decided. “我們不應(yīng)該冒險(xiǎn)挑戰(zhàn)老板的權(quán)威”。

49題講的是“對(duì)于你老板的建議,你應(yīng)該…以及給她一個(gè)可供選擇的解決方案”;回到原文第三段 The third rule is to be ready to cite options and consequences. The boss’s suggestions might be appropriate, but there are always consequences. 后面作者列舉了一些例子,都是關(guān)于consequences的解釋;所以這里應(yīng)當(dāng)填possible consequences。

50題講的是“為了保證公平性,有必要對(duì)_______的故事設(shè)立一個(gè)系統(tǒng)”;回答本題,我們可以回到原文倒數(shù)第二段First, you need a system for how stories are proposed and reviewed. 所以應(yīng)填入be proposed and reviewed。

51題是針對(duì)文章的最后一段提問; By anticipating “what if …?” situations before they happen, you can reach understanding that will help ease you out of confrontations. 本句中ease out of和題目中的avoid異曲同工,所以,在這里填入confrontations即可。

總體來說,本篇文章難度適中,所有問題基本都可以從原文中找到答案;特別需要注意的是有個(gè)別地方需要考生注意一下格式的對(duì)應(yīng),比如說第50題的be proposed and reviewed。

Section B

Passage One

Questions 52 to 56 are based on the following passage.

52. What can we learn from the first paragraph?

答案:D. The general public thinks differently from most economists on the impact of immigration.

關(guān)鍵詞:yet, boost

定位:題干中the first paragraph提示答案定位在第一段。根據(jù)關(guān)鍵詞可以進(jìn)一步定位。

解析:第一段第二句“The American public overwhelmingly thinks they’re bad.”說明美國大眾認(rèn)為移民是不好的。而后面緊接著的第三句話“Yet the consensus among most economists is that… provides a small net boost”說明經(jīng)濟(jì)學(xué)家認(rèn)為移民是有促進(jìn)作用的。這句話中的Yet和boost,就是與前一句話作了對(duì)比。說明了在關(guān)于移民影響的問題上,美國大眾和經(jīng)濟(jì)學(xué)家所持的觀點(diǎn)是不同的。選項(xiàng)D“think differently”對(duì)應(yīng)原文意思,因此選擇選項(xiàng)D。

53. In what way does the author think ordinary Americans benefit from immigration?

答案:B. They can get consumer goods at lower prices.

關(guān)鍵詞:profit, lower prices

定位:第三段第三句。

解析:原文第三段第三句“these producers’ savings probably translate into lower prices at the grocery store”說明移民勞動(dòng)力節(jié)約了制造成本,使得我們?cè)谛〉昀镔I的東西價(jià)格更低,這與選項(xiàng)B中的“goods at lower prices”對(duì)應(yīng),因此選擇B。

54. Why do native low-skilled workers suffer most from illegal immigration?

答案:C. They have a harder time getting a job with decent pay.

關(guān)鍵詞:low-skilled, reduce the wages

定位:第三段的最一句話。

解析:原文第三段最后一句話“immigration reduced the wages of the American high-school drop-outs…”中“high-school drop-outs…”高中輟學(xué)的人即選項(xiàng)C中“low-skilled workers”,而選項(xiàng)C中的“decent pay”與原文中“reduce the wages”對(duì)應(yīng)說明了移民會(huì)導(dǎo)致低技能水平的當(dāng)?shù)厝烁y找到一份體面工資的工作了。因此,C的意思與原文最符合,此處選擇C。

55. What is the chief concern of native high-skilled, better-educated employees about the inflow of immigrants?

答案:D. It may place a great strain on the state budget.

關(guān)鍵詞:high-skilled, fiscal burden

定位:第四段第二句

解析:第四段第一句提到“what worried them most was the fiscal burden”說明當(dāng)?shù)氐母呒寄苋瞬抛顡?dān)心的是移民帶來的財(cái)政負(fù)擔(dān)。選項(xiàng)A“改變社會(huì)結(jié)構(gòu)”,選項(xiàng)B“威脅了他們的經(jīng)濟(jì)地位”,選線C“導(dǎo)致社會(huì)不穩(wěn)定,這三個(gè)選項(xiàng)與國家財(cái)政無關(guān)。而選項(xiàng)D“國家預(yù)算”屬于財(cái)政方面,與原文意思符合,所以此處選擇D。

0% (0)
0% (10)
已有條評(píng)論
新聞瀏覽排行